حساسیت یا آلرژی به داروها (آلرژی دارویی)-شبکه جامع آلرژی
حساسیت یا آلرژی به داروها (آلرژی دارویی)
۱۳۹۶-۰۸-۰۵
واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی- شبکه جامع آلرژی
واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی
۱۳۹۶-۰۸-۰۵

آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی)

آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی)- شبکه جامع آلرژی

آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی) به واکنش سیستم ایمنی فرد نسبت به یک ماده غذایی و یا میوه های تازه اطلاق می شود. آلرژی و یا حساسیت غذایی گاهی ممکن است به دلیل واکنش بدن به مواد افزودنی مجاز و مواد نگهدارنده باشد (نوشتار حساسیت و آلرژی به مواد افزودنی و نگهدارنده های مواد غذایی!). گاهی مواد غذایی را را به چهار گروه، ۱- شیر و لبنیات، ۲- گوشت و حبوبات و مغزهای خوراکی، ۳- نان و غلات و ۴- میوه ها و سبزیجات تقسیم بندی می کنند. تاکنون گزارشات متعددی در رابطه با حساسیت به انواع مواد غذایی گروه های چهارگانه مذکور وجود دارد!آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی) 1- شبکه جامع آلرژی

علائم آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی 

علائم آلرژی غذایی متعاقب مصرف مواد غذایی در مدت چند دقیقه و یا چند ساعت بروز می یابند! گاهی واکنش های آلرژیک متعاقب استفاده از مقادیر اندک غذای حساسیت زا نیزدر فرد ایجاد می گردد. علایم آلرژی غذایی به صورت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکمی، کهیر، اگزما (درماتیت آتوپیک)، آسم، التهاب بینی و یا  تورم حنجره بروز نماید. شایان توجه است در موارد نادر و شدید آلرژی غذایی، مصرف غذایی که شخص به آن حساسیت دارد می تواند موجب شوک آنافیلاکسی (یک واکنش سیستمیک شدید که می تواند کشنده باشد) گردد. آلرژی های غذایی اغلب در افرادی مشاهده می شود که سابقه وجود بیماری آلرژی در فامیل آنها وجود دارد. بیشترین شیوع حساسیت غذایی در ماهها و یا سال های اولیه زندگی و یا به عبارتی در دوران طفولیت و یا کودکی می باشد.

آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی) ۳- شبکه جامع آلرژی

آلرژی غذایی یا عدم تحمل ماده غذایی؟!

آنچه که در باره آلرژی غذایی باید به خاطر داشت عدم اشتباه علائم آلرژی غذایی با بیماری دیگری به نام عدم تحمل ماده غذایی (در اثر عدم وجود آنزیم مناسب برای جذب و هضم ماده غذایی) می باشد. تشخیص و تفکیک این دوبیماری (آلرژی غذایی و عدم تحمل یک ماده غذایی) که دارای علائمی شبیه به هم هستند باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد. یکی از شایعترین بیماریهای عدم تحمل در انسان عدم تحمل و هضم لاکتوز شیر می باشد که بدلیل عدم وجود و یا کمبود آنزیم لاکتاز در انسان بروز می یابد.

آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی) ۲- شبکه جامع آلرژی

تهیه و تدوین: تیم محتوای شبکه جامع آلرژی

منابع: 

 ۱- کالج آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

۲- آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

******* به اشتراک گذاری این مطلب *******

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *