حساسیت یا آلرژی به داروها (آلرژی دارویی)
۱۳۹۶-۰۸-۰۵
واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی
۱۳۹۶-۰۸-۰۵

آلرژی غذایی

آلرژی یا حساسیت غذایی به واکنش سیستم ایمنی فرد نسبت به یک ماده غذایی و یا میوه های تازه اطلاق می شود. آلرژی غذایی حتی ممکن است متعاقب استفاده از مقادیر اندک غذای حساسیت زا نیزدر فرد ایجاد گردد. علایم آلرژی غذایی به صورت تهوع، اسهال، استفراغ، درد شکمی، کهیر، اگزما (درماتیت آتوپیک)، آسم، التهاب بینی و یا  تورم حنجره بروز نماید.

شایان توجه است در موارد نادر و شدید آلرژی غذایی، مصرف غذایی که شخص به آن حساسیت دارد می تواند موجب شوک آنافیلاکسی (یک واکنش سیستمیک شدید که می تواند کشنده باشد) گردد. آلرژی های غذایی اغلب در افرادی مشاهده می شود که سابقه وجود بیماری آلرژی در فامیل آنها وجود دارد. بیشترین شیوع حساسیت غذایی در ماهها و یا سال های اولیه زندگی و یا به عبارتی در دوران طفولیت و یا کودکی می باشد.

آنچه که در باره آلرژی غذایی باید به خاطر داشت عدم اشتباه علائم آلرژی غذایی با بیماری دیگری به نام عدم تحمل ماده غذایی (در اثر عدم وجود آنزیم مناسب برای جذب و هضم ماده غذایی) می باشد. تشخیص و تفکیک این دوبیماری (آلرژی غذایی و عدم تحمل یک ماده غذایی) که دارای علائمی شبیه به هم هستند باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد. یکی از شایعترین بیماریهای عدم تحمل در انسان عدم تحمل و هضم لاکتوز شیر می باشد که بدلیل عدم وجود و یا کمبود آنزیم لاکتاز در انسان بروز می یابد.

تهیه و تدوین: تیم محتوای شبکه جامع آلرژی

منابع: 

 ۱- کالج آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

۲- آکادمی آلرژی، آسم و ایمونولوژی آمریکا

******* به اشتراک گذاری این مطلب *******

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *