آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی)- شبکه جامع آلرژی
آلرژی یا حساسیت به مواد غذایی (آلرژی غذایی)
۱۳۹۶-۰۸-۰۵
آلرژی آفتاب- شبکه جامع آلرژی
آلرژی آفتاب
۱۳۹۶-۰۸-۰۵

واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی

واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی- شبکه جامع آلرژی

واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی از جمله مباحث نسبتا پیچیده حوزه آلرژی بوده که گاهی باعث مشکلاتی در تفسیر نتایج حاصل از معاینات بالینی و آزمایشات پوستی و خونی تشخیصی می گردد! به طور کلی واکنش های آلرژیک در حالت طبیعی بعد از تماس و مواجهه فرد حساس با ماده حساسیت زا (آلرژن) بروز می یابد. اما دربعضی از موارد، فرد آلرژیک بدون تماس مستقیم با ماده ای که به آن حساسیت دارد، دچار علائم آلرژی مانند عطسه، خارش و گرفتگی و یا آبریزش بینی می شود! 

مطالعات نشان داده اند در برخی موارد علت حساسیت و یا آلرژی غذایی پیامد حساسیت به گرده یک نوع مشخصی از گیاه و یا به سبب تشابه (واکنش متقاطع) میان آلرژن های گرده و مواد حساسیت زای غذایی می باشد. به عبارتی دیگر بسیاری از افرادی که به ماده ای حساسیت دارند به طور معمول اغلب درجات متفاوتی از حساسیت را به مواد دیگر آلرژی زا نیز  نشان می دهند. این پدیده اصطلاحاً واکنش  متقاطع نامیده می شود. شایان ذکر است این واکنش اغلب به  سبب وجود مولکول های آلرژی زای مشابه در ماده غذایی و گرده گیاه است. سالها است اثبات شده است آلرژی میوه و سایر  مواد غذایی می تواند پیامد حساسیت اولیه (ابتدایی) به آلرژن های تنفسی باشد. برای توضیحات بیشتر در مورد این پدیده به نوشتار راهنمای جامع واکنش متقاطع مواد حساسیت زای (آلرژن های) غذایی و تنفسی مراجعه نمایید.

واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی ۱- شبکه جامع آلرژی

 

تهیه و تدوین: تیم محتوای شبکه جامع آلرژی

منابع: 

۱- Cross-reactivity of Pollen Allergens

۲-  …Clinical implications of cross-reactive

۳- Position paper of the EAACI: food allergy 

 

******* به اشتراک گذاری این مطلب *******

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *