فرضیه بهداشت- رعایت بیش از حد بهداشت، افزایش احتمال ابتلا به بیماری های آلرژیک- شبکه جامع آلرژی
فرضیه بهداشت: رعایت بیش از حد بهداشت، افزایش احتمال ابتلا به بیماری های آلرژیک!
2017-11-23
کوئرستین- ماده گیاهی طبیعی موثر در برابر حساسیت و آلرژی---- شبکه جامع آلرژی
کوئرستین؛ ماده گیاهی طبیعی موثر در برابر حساسیت و آلرژی
2017-11-29

حساسیت یا آلرژی به میوه توت فرنگی

حساسیت یا آلرژی به میوه توت فرنگی- شبکه جامع آلرژی

به طور کلی در ایران و جهان حساسیت و آلرژی به مصرف میوه های تازه نسبتا بالا می باشد. در این میان در ایران بدلیل مصرف نسبتا قابل توجه میوه توت فرنگی به صورت تازه و یا به شکل های گوناگون که در مواد غذایی و شیرینی جات استفاده می شود، هر ساله گزارشات متعددی  از بروز علائم ناشی از حساسیت و آلرژی به میوه توت فرنگی وجود دارد! 

گیاه شناسی توت فرنگی

توت فرنگی گیاهی نهاندانه علفی با ساقه های رونده متعلق به جنس فراگاریا (Fragaria) و تیره رزاسه (Resaceae) می باشد. ساختار برگ گیاه توت فرنگی شامل سه برگچه خشن و کرک دار به رنگ سبزه تیره بوده هرچند در بعضی  از رقم های این گیاه شفاف هستند.

ساختار گل دارای ۵ گلبرگ سفید است. قسمت خوراکی گیاه یعنی میوه توت فرنگی عطر و طعم بسیار خوبی داشته و از مواد غذایی با ارزش و ترکیبات فیتوشیمیایی تشکیل شده است.

حساسیت یا آلرژی به میوه توت فرنگی ۱- شبکه جامع آلرژی

برای نخستین بار گیاه توت فرنگی در سال ۱۳۴۶ وارد استان کردستان گردید و کشت این محصول مورد توجه کشاورزان این منطقه قرار گرفت. استان کردستان با دارا بودن ۲۱۰۰ هکتار مزارع توت فرنگی و تولید بیش از ۸۵ درصد توت فرنگی کشور (۲۱۰۰۰ تن) مقام اول را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.

 

مواد حساسیت زای (آلرژن های) میوه توت فرنگی

اما مصرف این گیاه خوش عطر و خوشمزه در بعضی از افراد مستعد باعث ایجاد آلرژی غذایی می شود. تاکنون در جهان سه آلرژن از میوه توت فرنگی (Fragaria ananassa)  به نام های Fra a 1، Far a 2 و Fra a 3 شناسایی و در پایگاه اطلاعاتی آلرژن ها در سازمان بهداشت جهانی به ثبت رسیده است.

علائم حساسیت و آلرژی به میوه توت فرنگی

نشانه های آلرژی به توت فرنگی شامل سندرم آلرژی دهانی (خارش و تورم مخاط دهان و لب ها) و بندرت علایم سیستمیک مانند کهیر، آسم و یا حتی شوک آنافیلاکسی می باشند. البته حساسیت و آلرژی به میوه توت فرنگی به علت واکنش متقاطع با آلرژن درخت توس (درخت غان) نیز ممکن است ایجاد گردد.

حساسیت یا آلرژی به میوه توت فرنگی ۲- شبکه جامع آلرژی

با توجه به مصرف بالای میوه توت فرنگی در استان کردستان به طور مستقیم و یا استفاده از فرآورده های متنوع غذایی حاصل از آن و گزارشات مختلف از شیوع به این میوه در نقاط مختلف کشور و نیز اثرات منفی آلرژی و حساسیت به توت فرنگی بر اقتصاد و بهداشت خانواده لذا با توجه به این مهم انجام پژوهش هایی جامع و کاربردی برای بررسی بالینی و آزمایشگاهی افراد حساس به این میوه و ارتباط آلرژی آنها با گرده گیاهان شایع در منطقه و همچنین تعیین مشخصات ایمونوشیمیایی و مولکولی آلرژن های اصلی توت فرنگی رقم کردستان برای اهداف تشخیصی و درمانی از اولویت های پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی کردستان محسوب می گردد.

 

تهیه و تدوین: تیم محتوای شبکه جامع آلرژی با همکاری 

 

دکتر رسول نصیری کالمرزی

(فوق تخصص آسم و آلرژی، هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان)

 

دکتر سعید محمدی (پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی کردستان)

 

بعضی از منابع:

۱- Expression Profiling of Strawberry 

۲- STRAWBERRY GROWING IN IRAN

۳- The role of profilin and lipid transfer

۴- https://www.medicalnewstoday

۵- …https://www.healthline.com

******* به اشتراک گذاری این مطلب *******

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *