میکروب درمانی بیماری های آلرژیک. پروبیوتیک و پری بیوتیک - شبکه جامع آلرژی
میکروب درمانی بیماری های آلرژیک: پروبیوتیک و پری بیوتیک
۱۳۹۷-۰۳-۰۸
حساسیت و آلرژی به مواد مورد استفاده در دندانپزشکی- شبکه جامع آلرژی
حساسیت و آلرژی به مواد مورد استفاده در دندانپزشکی!
۱۳۹۷-۰۳-۱۸

حساسیت و آلرژی به میوه هلو!

حساسیت و آلرژی به میوه هلو -- شبکه جامع آلرژی

حساسیت و آلرژی به میوه هلو در ایران بویژه در فصل تابستان به اوج خود می رسد. اغلب واکنش های آلرژیک خفیف تا متوسط بوده و قابل کنترل می باشند هرچند که موارد شدید و حتی واکنش های آنافیلاکسی نیز در اثر مصرف میوه هلو مشاهده شده است! به طور کلی میوه هلو از جمله پرمصرف ترین میوه ها در ایران و جهان بخصوص در فصل تابستان به شمار می آید. بر اساس آمار جهانی هلو ازپرطرفدارترین میوه ها در جهان محسوب می گردد. نام علمی هلو،  پرونوس پرسیکا (Prunus Persica) (به زبان لاتین آلوی ایرانی) می باشد. هلو نوعی میوه هسته دار بوده و متعلق به خانواده روساسیه (Rosaceae) می باشد. اعضای دیگر این خانواده  سیب، زردآلو، آلو، گلابی و گیلاس می باشند.  

حساسیت و آلرژی به میوه هلو--شبکه جامع آلرژی

انواع هلو

به طور کلی پوست میوه هلو کرک دار بوده و بر اساس اینکه هسته میوه به گوشت میوه چسبیده یا از آن جدا باشد به دو گروه هلوی هسته جدا و هسته چسبان تقسیم می شود. در ایران رقم های مختلفی از هلو وجود دارد که بعضی از آنها عبارتند از: هلو ولدآبادی، هلو انجیری، هلو زعفرانی، هلو آلبرتا، هلو حاج کاظمی و یا هلو فرانسه.

 

انواع حساسیت و آلرژی به میوه هلو

بر اساس مطالعات انجام شده حساسیت و آلرژی به هلو به دو شکل متفاوت بروز می یابد. اولین شکل حساسیت آن است که شخص به مواد موجود در میوه هلو حساسیت داشته باشد. اما دومین شکل آلرژی به هلو گاهی در اثر مشابهت مواد موجود در هلو با گرده گیاهان بویژه گرده درخت غان ایجاد می گردد. به عبارتی فرد بیمار در حقیقت به گرده درخت حساسیت داشته اما در اثر مشابهت مواد موجود در گرده درخت با مواد موجود در میوه هلو، واکنش های آلرژیک در فرد در اثر مصرف هلو نیز بروز می یابند! برای آگاهی از مواد غذایی و گرده گیاهانی که با میوه هلو واکنش متقاطع دارند به نوشتار راهنمای جامع واکنش متقاطع مواد حساسیت زای (آلرژن های) غذایی و تنفسی مراجعه نمایید!

 

آلرژن های (مواد حساسیت زای) موجود در هلو

تاکنون پنج آلرژن از میوه هلو به نام های Pru p 1، Pru p 2، Pru p 3، Pru p 4 و Pru p 7 در بانک جهانی آلرژن ها (www.allergen.org) به ثبت رسیده است. ماده حساسیت زای (آلرژن) Pru p 3 مهمترین عامل حساسیت زا در میوه هلو بوده و همچنین عامل اصلی واکنش متقاطع میان میوه هلو و گرده درخت غان می باشد. افرادی که به این ماده حساست دارند در اثر تماس با گرده درخت غان و یا میوه هلو دچار واکنش های آلرژیک می شوند. شایان ذکر است گاهی حرارت باعث کاهش قابل توجه خصوصیات بعضی از مواد حساسیت زای هلو می شود که این امر می تواند باعث تحمل فرآورده های حرارت دیده توسط فرد حساس به میوه هلو شود.

حساسیت و آلرژی به میوه هلو ۱-- شبکه جامع آلرژی

علائم حساسیت و آلرژی به میوه هلو

اغلب واکنش های آلرژیک به میوه هلو شامل خارش دهان و گلو، خارش، قرمزی و تورم لب ها بوده که به طور معمول بعداز حدود ۵ تا ۱۵ دقیقه پس از مصرف میوه هلو بروز می یابند. این واکنش ها ممکن است بعد از ۱۵ تا حدود یکساعت دوباره مشاهده شوند. این علائم همان “سندرم آلرژی دهانی” می باشد که در اغلب موارد حساسیت و آلرژی به میوه های تازه بروز می یابند. برای آگاهی بیشتر از این بیماری به نوشتار حساسیت یا آلرژی به میوه های تازه (سندرم آلرژی دهانی) مراجعه نمایید.

در بعضی موارد ممکن است واکنش های آلرژیک بعد از مصرف میوه هلو شدید بوده و در طی آن پوست، معده، و یا ریه ها نیز درگیر شوند و شخص در مواردی دچار واکنش آنافیلاکسی نیز شود. بیمار ممکن است دچار کهیر همراه یا بدون آنژیوادم (تورم بافت ها) گردد. علائم دستگاه گوارش شامل درد و نفخ شکم و حالت تهوع و گاهی اسهال می باشند. در موارد درگیر شدن بینی علائم به صورت عطسه مکرر، خارش، گرفتگی و آبریزش بینی بوده و علائم ریه به شکل تنگی نفس، سرفه و اختلال در تنفس (آسم) خواهد بود.

 

تشخیص حساسیت و آلرژی به میوه هلو

تشخیص دقیق حساسیت و آلرژی به هلو متعاقب معاینه بالینی پزشک متخصص و تهیه سابقه بیماری می باشد. پزشک متخصص برای تشخیص آزمایش های پوستی و خونی را توصیه می نماید. برای مطالعه این آزمایش ها به نوشتار آزمایش های رایج خونی و پوستی برای  تشخیص بیماری های آلرژیک مراجعه نمایید.

 

پیشگیری و درمان حساسیت و آلرژی به میوه هلو

قطعی ترین راه درمان حساسیت و آلرژی به میوه هلو پرهیز و خودداری از مصرف آن می باشد. اجتناب از مصرف میوه هلو و فرآورده های غذایی بدست آمده از این میوه برای افرادی که واکنش های آلرژیک شدید در مقابل این میوه نشان می دهند بسیار حیاتی می باشد!

در مواقعی که علائم و عوارض آلرژیک بروز یافته شدید نمی باشند پزشک متخصص به طور معمول داروهای آنتی هیستامین را تجویز می نماید. همچنین برای کنترل و برطرف نمودن علائم مربوط به بینی،  اسپری های بینی ضد التهابی و ضدآلرژی تجویز می گردد. اما برای علائم بسیار شدید مانند واکنش های آنافیلاکسی نیاز به مراقبت های اورژانسی بوده که توضیحات آن در نوشتار داروهای اورژانسی برای واکنش های شدید آلرژیک بیان شده است.

 

توصیه های مهم در ارتباط با کنترل و پیشگیری از حساسیت و آلرژی به میوه هلو

  • در صورت حساسیت و آلرژی به هلو باید از مصرف فرآورده های دیگر تولیدی از میوه هلو مانند آب میوه، شیرینی جات و فرآورده های آرایشی و بهداشتی حاوی اسانس هلو خودداری نمود.
  • در بعضی موارد بیماران مبتلا به آلرژی به هلو می توانند فرآورده های حاصل از هلوی حرارت دیده و پخته (مربا و یا کمپوت هلو) را تحمل نمایند. اما باید ابتدا مقدار اندکی از فرآورده غذایی را مصرف کرده و در صورت عدم بروز عوارض ناشی از حساسیت به هلو، می توان از فرآورده مزبور استفاده نمود.
  • مطالعات نشان داده است بعضی از مواد حساسیت زای هلو در لایه های خارجی (پوست) آن متمرکز شده اند. بنابراین برداشتن و عدم مصرف پوست هلو می تواند حساسیت زایی آن را کاهش دهد.
  • توصیه می شود در زمان اوج گرده افشانی گیاهان بخصوص درخت غان از مصرف میوه هلو خودداری شود. بعضی از مواد حساسیت زای گرده گیاه درخت غان مشابه میوه هلو می باشد. این امر می تواند باعث بروز و تشدید واکنش های آلرژیک در فرد بیمار شود.
  • افراد با آلرژی به میوه هلو ممکن است به مصرف میوه های تازه مانند سیب، گلابی، زردآلو، گیلاس و آلو نیز واکنش آلرژیک نشان دهند. لذا باید در مصرف اینگونه میوه ها به صورت تازه احتیاط لازم را رعایت نمود.

حساسیت و آلرژی به میوه هلو ۲-- شبکه جامع آلرژی

تهیه و تدوین: تیم محتوای شبکه جامع آلرژی

 

منابع:

۱- http://research.bmh.manchester.ac.uk

۲- https://farrp.unl.edu/informallfruit

۳- https://www.livestrong.com

۴-  http://www.allergyforall.com

۵- https://www.ayurtimes.com/peach-allergy

******* به اشتراک گذاری این مطلب *******

2 دیدگاه ها

  1. الف گفت:

    با عرض سلام و تشکر از زحمات شما. مطالب سایت برای افرادی که آلرژی دارند بسیار به روز و مفید می باشد. طراحی چنین سایتی با این حجم مطالب کاربردی کاری بسیار سنگین و نیازمند گذاشتن وقت زیاد برای تهیه آن است. سلامتی و موفقیت روز افزون شما را آرزو دارم.

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان (موسس و مدیر شبکه جامع آلرژی) دکتر محمد علی عصاره زادگان (موسس و مدیر شبکه جامع آلرژی) گفت:

      با اهدای سلام

      با سپاس فراوا از حسن توجه شما. امیدواریم در آینده نیز تلاش ما مقبول نظر مخاطبین قرار گیرد. انشاالله!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *