آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن (علائم، تشخیص و پیشگیری و درمان)

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن- شبکه جامع آلرژی

ایجاد آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن متعاقب مصرف گندم و یا تنفس آرد گندم یکی از بیماری های آلرژیک غذایی و همچنین تنفسی محسوب می گردد. مطالعات نشان می دهند در دهه های اخیر شیوع حساسیت به گندم رو به افزایش بوده است!

آلرژی به گندم از چندین نظر با سایر آلرژی های غذایی متفاوت است. اول اینکه گندم پرمصرف ترین غله در ایران و جهان می باشد. دوم آنکه یکی از مهمترین منابع تامین پروتئین برای انسان به شمار می آید. همچنین گندم از جمله مواد غذایی است که در ابتدای زندگی یعنی حدودا از ۵ ماهگی وارد رژیم غذایی کودکان می شود و می تواند حتی از طریق شیردادن مادر نیز باعث بروز عوارض آلرژیک در کودکان مستعد گردد.

با توجه به این مهم در این نوشتار بر اساس مقالات و مستندات معتبر به بحث و تشریح حساسیت و آلرژی به گندم پرداخته شده و تفاوت این بیماری با بیماری سلیاک (نوعی بیماری خودایمن در اثر مصرف گندم؛ به ادامه نوشتار مراجعه گردد) نیز بیان می شود.

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن 4- شبکه جامع آلرژی

گیاه شناسی گندم و اهمیت آن در رژیم غذایی

به طور کلی غلات مهمترین منبع پروتئینی در رژیم غذایی مردم در سراسر جهان به شمار می آیند. در این میان پرمصرف ترین غله در ایران و جهان گندم می باشد. همه غلات از نظر گیاه شناسی متعلق به خانواده Poaceae می باشند.

گندم مورد استفاده برای تهیه نان با نام علمی تریتیکوم ایستیوم (Triticum aestivum)  به طور گسترده در مناطق مختلف ایران کاشت می شود و با آب و هواهای مختلف سازگار می باشد.

گندم در میان مواد غذایی از ارزش بالایی برخوردار است و می توان از آن محصولات مختلفی مانند انواع نان، پاستا، شیرینی جات و … بدست آورد. به رغم ارزش غذایی بالای گندم و کاربرد بسیار زیاد آرد گندم در صنایع غذایی اما امروزه به طور روزافزونی گزارش هایی  از واکنش های آلرژیک غذایی و تنفسی متعاقب مصرف گندم و یا تنفس آرد گندم در ایران و سایر کشورهای جهان اعلام می گردد.

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن 5- شبکه جامع آلرژی

شیوع حساسیت و آلرژی به گندم در ایران و جهان

بر اساس مطالعات انجام شده در کشور ایران در خصوص آلرژی غذایی، نتایج نشان داده است حساسیت به گندم بعد از آلرژی به شیرگاو، تخم مرغ و مغزهای خوراکی از جمله آلرژی های غذایی شایع  در کشورمحسوب می گردد. آلرژی به گندم در کودکان شایع تر از بزرگسالان می باشد.  

در جهان نیز نتایج پژوهش ها حاکی از افزایش واکنش های آلرژیک به گندم بخصوص در کودکان می باشد. در این مطالعات شیوع آلرژی به گندم در کودکان ۲ تا ۱۰ سال بین ۲ تا ۹ درصد گزارش شده است.

 

مواد حساسیت زای (آلرژی زای) گندم

به طور کلی پروتئین ها تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن خشک دانه گندم را به خود اختصاص می دهند. قسمت عمده این پروتئین ها گلیادین ها (Gliadins) و گلوتنین ها (Glutenins) می باشند. این پروتئین ها ترکیبات پیچیده تری مانند گلوتن را ایجاد می نمایند که به میزان فراوانی در گندم و در برخی دیگر از غلات وجود دارند.  

تاکنون از گندم ۲۷ ماده آلرژی زا در بانک جهانی آلرژن  ها (www.allergen.org) به ثبت رسیده است. مواد آلرژی زای گندم دارای خصوصیات مختلف بوده و درجه حساسیت زایی متفاوتی دارند.

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن ۱- شبکه جامع آلرژی

انواع تظاهرات بالینی ناشی از حساسیت به گندم و علائم آنها

عوارض ناشی از مصرف گندم و یا تنفس آرد گندم منجر به علائم و تظاهرات بالینی مختلفی می شود که در ادامه به طور مختصر بیان خواهند شد:

  • آلرژی غذایی ناشی از مصرف گندم

شناخته شده ترین واکنش آلرژیک به گندم همان عوارض ناشی از مصرف خوراکی گندم است. گندم برای نخستین بار در حدود ۵ ماهگی وارد رژیم غذایی افراد می شود.

حساسیت به گندم ممکن است در حین شیر دادن مادر نیز برای اطفال روی دهد. به طور کلی بالغین کمتر از کودکان دچار آلرژی غذایی ناشی از مصرف گندم می شوند.

علائم آلرژی غذایی به گندم به طور معمول شامل کهیر، آنژیوادم، تنگی نفس، درد شکم، تهوع و استفراغ و در موارد شدید شوک آنافیلاکسی می باشد. گاهی عوارض دیررس ناشی از حساسیت به گندم بعد از حدود ۲۴ ساعت به صورت علائم معده –روده ای و یا تشدید واکنش های درماتیت آلرژیک (اگزما) مشاهده می گردد.

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن ۶- شبکه جامع آلرژی

 

  • آسم نانوایان

آسم نانوایان نوعی آلرژی شغلی بوده که اغلب در افراد شاغل در کارخانه های آسیاب گندم و غلات و همچنین نانوایی ها و شیرینی پزی ها روی می دهد. آسم نانوایان در اثر تنفس آرد غلات ایجاد می گردد.

علائم تنفسی در این بیماری ممکن است با علائم رینیت آلرژیک، التهاب ملتحمه چشم (کونژکتیویت) و کهیر نیز همراه باشد. اغلب بیماران مبتلا به آسم نانوایان قادر به مصرف خوراکی گندم بوده بدون آنکه دچار علائم خاصی شوند!

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن ۶- شبکه جامع آلرژی

 

  • آنافیلاکسی القاشده با ورزش وابسته به گندم

این نوع عارضه ناشی از مصرف گندم منحصر بفرد بوده و زمانی روی می دهد که فرد بعد از مصرف گندم فعالیت ورزشی داشته باشد.  در این حالت عوارض ناشی از مصرف پروتئین های حساسیت زای گندم از نوع موضعی مانند کهیر بوده و یا به صورت گسترده یعنی به شکل کهیر در نقاط مختلف بدن، آنژیوادم، تنگی نفس، کاهش فشار خون و یا شوک مشاهده می گردد.

عارضه آنافیلاکسی القاشده با ورزش وابسته به گندم براحتی قابل پیش بینی و یا تشخیص نمی باشد! زیرا بروز و شدت این عارضه به میزان گندم مصرفی و شدت فعالیت ورزشی دارد.

در مطالعه ای که بر روی بیماران فنلاندی انجام شده است نتایج نشان داده این عارضه بین ۱۰ دقیقه تا ۴ ساعت بعداز مصرف گندم بروز یافته و مدت فعالیت ورزشی که باعث ایجاد این عارضه گردیده، بین ۱۰ دقیقه تا ۶۰ دقیقه بوده است.

 

تفاوت آلرژی به گندم با بیماری سلیاک (Celiac disease)

چندین تفاوت بین آلرژی به گندم و بیماری سلیاک وجود دارد. همانطور که پیش تر بیان شد گندم دارای پروتئین های مختلفی است که بدن انسان گاهی به بعضی از این پروتئین ها واکنش نشان می دهد. سلول ها و مواد ایجاد کننده عوارض در بیماری سلیاک و آلرژی به گندم با هم کاملا متفاوت است.

در حساسیت غذایی به گندم و یا در آسم نانوایان، فرد دچار یک بیماری آلرژیک بوده و مکانیسم آن با سایر بیماری های آلرژیک یکسان است (رجوع به نوشتار مکانیسم ایجاد حساسیت یا آلرژی به زبان ساده).

اما بیماری سلیاک نوعی بیماری ارثی و خودایمن (انحراف و واکنش سیستم ایمنی بدن یک فرد علیه برخی مواد و سلول های بدن خود او) بوده که در آن سیستم ایمنی بدن بدلیل واکنش به پروتئین گلوتن گندم باعث آسیب زدن به بافت روده می شود. در این بیماری پرزهای روده در اثر تهاجم سیستم ایمنی و التهاب از بین می روند. این آسیب بتدریج موجب اختلال در جذب مواد غذایی و املاح معدنی و در نهایت سوءتغذیه در فرد می گردد.

آلرژی و حساسیت به گندم و گلوتن ۳- شبکه جامع آلرژی

تشخیص آلرژی و حساسیت به گندم

تشخیص آلرژی به گندم با مشاوره با متخصص آسم وآلرژی و بر اساس آگاهی دقیق از سابقه بیمار، علائم ایجاد شده در اثر مصرف گندم و یا استنشاق آرد گندم و همچنین انجام آزمایش های پوستی و خونی می باشد (برای آگاهی از این آزمایش ها به نوشتارآزمایش های رایج خونی و پوستی برای  تشخیص بیماری های آلرژیک مراجعه نمایید).

شایان ذکر است بعضی از پروتئین های حساسیت زای گندم با آلرژن های موجود در برخی گونه های چمن ها و یا مواد غذایی مشابه بوده و این امر موجب ایجاد واکنش متقاطع میان این آلرژن ها می شود. به عبارتی گاهی افراد حساس به گرده گونه هایی از چمن ها و یا بعضی از مواد غذایی خاص ممکن است در صورت مصرف گندم و یا استنشاق آرد گندم دچار عوارض آلرژیک شوند! برای مطالعه آلرژن های مشابه مواد حساسیت زای گندم به نوشتار واکنش متقاطع میان مواد حساسیت زای غذایی و تنفسی رجوع نمایید.

 

پیشگیری و درمان حساسیت و آلرژی به گندم

به  عنوان یک قاعده کلی برای بیماری های آلرژیک، بعد از اثبات وجود حساسیت به یک ماده مانند پروتئین های موجود در گندم، اجتناب از برخورد و یا مصرف ماده حساسیت زا می تواند باعث جلوگیری از بروز عوارض آلرژیک در فرد بیمار شود. همچنین می توان برای پیشگیری به موارد توصیه شده در ادامه (عنوان بعدی) توجه نمود.

برای درمان علائم آلرژیک ناشی از مصرف گندم و یا تنفس آرد گندم به طور معمول پزشک معالج عوارض آلرژیک ملایم و خفیف را با تجویز داروهای آنتی هیستامین  و یا پمادهای موضعی استروئیدی کنترل می کند.

اما در مواقعی که عوارض آلرژیک شدید بوده و امکان بروز واکنش آنافیلاکسی وجود دارد به مراقبت های اورژانسی نیاز بوده که توضیحات آن در نوشتار داروهای اورژانسی برای واکنش های شدید آلرژیک بیان شده است. البته لازم به توضیح است در صورت داشتن شرایط لازم در فرد بیمار ممکن است پزشک معالج فرد را برای انجام ایمونوتراپی اختصاصی به مراکز درمانی معتبر و مشخص معرفی نماید (نوشتار ایمنی درمانی یا ایمونوتراپی برای درمان آلرژی).

 

توصیه های مهم در ارتباط با کنترل و پیشگیری از آلرژی و حساسیت به گندم

  • در صورت اثبات حساسیت به گندم توسط پزشک متخصص آلرژی، توصیه بر محدود نمودن و یا قطع استفاده از گندم و فرآورده های حاصل از آن می باشد. البته اجتناب از مصرف گندم با توجه به ارزش غذایی بالای آن باید حتما به صلاحدید پزشک معالج صورت گیرد!
  • با توجه به ارزش غذایی بالای گندم در رژیم غذایی انسان، بنابراین اغلب از گندم در محصولات مختلف استفاده می شود. بنابراین افراد با حساسیت و آلرژی شدید به گندم باید حتما به مواد تشکیل دهنده مواد غذایی تجاری خریداری شده توجه داشته و بدقت برچسب آنها را مطالعه نمایند.
  • افرادی که دارای آلرژی به گندم هستند در مواقعی که برای صرف غذا به رستوران ها می روند باید حتما از مواد تشکیل دهنده غذای سفارش داده شده مطلع شوند. مقادیر اندک پروتئین های حساسیت زای گندم در افراد آلرژیک ممکن است باعث بروز واکنش آنافیلاکسی در فرد شود.
  • فرد حساس به گرده بعضی از چمن ها و یا بعضی از مواد غذایی مانند کنجد، غلات و همچنین برخی از میوه ها مانند کیوی باید در مصرف گندم احتیاط نمایند. فهرست آلرژن هایی که با پروتئین های گندم واکنش متقاطع دارند را در نوشتار راهنمای جامع واکنش متقاطع مواد حساسیت زای (آلرژن های) غذایی و تنفسی مطالعه نمایید!
  • برای اطفال و کودکان آلرژیک، مصرف گندم و محصولات مشتق از سایر غلات و همچنین شیرخشک های حاوی گندم  باید با احتیاط صورت گیرد! باید در خصوص نحوه استفاده از این محصولات غذایی با پزشک متخصص مشورت شود.

 

تهیه و تدوین:  شبکه جامع آلرژی

منابع:

 

۱- wheat allergy: diagnosis and management

۲- …Clinical presentation, allergens

۳- Wheat allergy

۴- Update on wheat hypersensitivity

۵- Sensitization to common allergens

******* به اشتراک گذاری این مطلب *******

30 دیدگاه ها

  1. Avatar محمديحيوي گفت:

    با سلام وخسته نباشید
    من نانوا هستم وبه ارد حساسیت دارم وباعث ابریزش شدید بینی میشم یعنی صبح که شروع بشه تا شب و تا روزهای بعدش میکشه میشه لطف کنید درمانش و بگید
    ممنونم

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام

      خدمتتان عرض شود باید حساسیت شما به آرد توسط فوق تخصص آسم و آلرژی با معاینه بالینی و انجام تست پوستی و خونی مورد تایید قرار گیرد. در صورت تایید باید به تجویز دارویی پزشک معالج عمل نموده و به توصیه های پیشگیری کننده ای که در نوشتار بالا آمده است توجه نمایید

      با آرزوی تندرستی برای شما

    • سلام من چند ماه پیش دچار شکم و معده درد و استفراغ و فقدان توازن گیجی شدن و زیاد آروق میزدم به چنتا دکتر مراجه کردم هر کدام داروی معده درد و مسکن میدادن تا اینکه یه دکتر تشخیص داد که التهاب لوزالمعده پانکراس و جگر داشتم به مدت ۱هفته هیچی نخوردم فقط Glucose Water تزریق کردن همراه داروی ضد التهاب Klaforan 1Gram بعد چند روز خوب بودم دوباره همان نشانه ها رو داشتم مراجعه کردم باز چند بار آزمایش خون دادم که لوزالمعده و جگرم التهاب داشت دکتر گفت علائم حساسیت به گندم داری و باید تا ۳ ماه به هیچ وجع هر چی از گندم و جو درست میشه نخوری منم الان نزدیک ۲ ماه شده ولی علائم اول بیماری کم شده ولی الانم آروق زیاد میزنم و هر چی که بخورم بخصوص گوشت قرمز برای شام شبها سوزش معده زیاد میشه و مدام آروق میزنم خیلی اذیت میکنه به نظر شما این بیماری من چیه آلرژی به گندم اگر آلرژی باشه درمانش چیه به من گفت فقط پرهیز داشته باش از گندم و جو

      • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

        سلام همانطور که شما بیان نمودید پزشک متخصص تشخیص به حساسیت به گندم داده است و بعد از قطع مصرف خوراکی های حاوی گندم علائم کاهش داشته است. بنابراین برای مداوای علائم باقیمانده شامل باد گلو و سوزش معده پیشنهاد می شود به فوق تخصص گوارش مراجعه نموده و مشاوره بگیرید. با آرزوی تندرستی برای شما

  2. Avatar بهزاد گفت:

    سلام من نانوا هستم و ب ارد حساسیت پیدا کردم ب طوری ک روزا در گیر گرفتگی بینی و شبا هم بد تر بعضی موقع مجبور میشم با دهن نفس بکشم بخوابم
    روزا بعضی موقع ابریزش بینی هم دارم .عطسه هم دارم
    کار من توی مازندران هستش خودم اهل زنجان موقعی ک ب زنجان میرم دیگ بینیم گرفتگی نداره برمیگردم ب روزای عادی اما وقتی میام کار کنم همون اش همون کاسه
    چیکار کنم

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام
      گرفتگی بینی علل متفاوتی دارد برای اثبات اینکه عامل گرفتگی حساسیت و آلرژی است باید به پزشک متخصص آسم و آلرژی برای شناسایی عامل ایجاد آلرژی بینی مراجعه نمایید. بنابراین تشخیص و درمان نیاز به معاینه حضوری و در صورت صلاحدید تست آلرژی می باشد
      برای آگاهی از فهرست پزشکان فوق تخصص آسم و آلرژی در محل زندگی خود به منوی اصلی سایت مراجعه نمایید با آرزوی تندرستی برای شما

  3. Avatar مهران گفت:

    سلام و خسته نباشید . پسوریازیس با مصرف گلوتن در ارتباطه؟
    ضمن اینکه تبدیل آراشیدونیک اسید به اینترلوکین سی تولید گلوتامین میکنه میشه گفت مواد حاوی آراشیدونیک اسید مثل لبنیات و گوشت سفید حتی زیادش خوب نیست؟

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام

      خدمتتان عرض شود بیماری پسوریازیس یک بیماری آلرژیک نمی باشد بلکه به عنوان نوعی بیماری خودایمنی یا اتوایمیون شناخته می شود و در این باره باید با متخصصین روماتولوژی مشورت شود و لذا توضیح درباره این بیماری جزء حوزه تخصصی شبکه جامع آلرژی نیست! اما نکته ای که در این باره باید بیان شود آن است که ما اینترلوکینی به نام اینترلوکین سی نداریم! اما با توجه به اینکه عوامل اصلی بروز و تشدید بیماری پسوریازیس به طور کامل شناخته نشده است باید از عواملی که در فرد باعث تشدید بیماری می شوند مانند استرس و … پرهیز نمود! با آرزوی تندرستی برای شما

  4. Avatar f گفت:

    سلام من کهیر میزنم بعضی اوقات ولی هنوز ماده ای که به اون حساسیت دارم رو نمیدونم چی هست ،میتونم جوانه گندم بخورم یا نه؟

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام

      عامل ایجاد کهیر متعدد است و برای شناسایی عمال ایجاد حساسیت توصیه می شود به فوق تخصص آسم و آلرژی مراجعه نمایید. همچنین توصیه می شود نوشتار ذیل را نیز مطالعه نمایید. با آرزوی تندرستی برای شما

      کهیر (عامل ایجاد، انواع، کنترل و درمان)

  5. Avatar پدرام گفت:

    سلام من بعد یه استرس گاهی اسهال وگاز در شکم و قور قور دارم و بعضی وقت درد شکم کم احتمالش سلیاک هست؟

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      سلام پاسخ به سئوال شما بعد از انجام تست اختصاصی برای بیماری سلیاک امکان پذیر است. پیشنهاد می شود به پزشک متخصص روماتولوژی مراجعه نمایید. با آرزوی تندرستی برای شما

  6. Avatar آرمان گفت:

    سلام من ۳۰سالمه،وچندین ساله ک تیغه بینیم انحراف داره ویکی از سوراخ های بینیم مسدوده،خلط دارم چند ساله،حدود سه ماه پیش با وایتکس مسموم شدم والان بعد ۳ماه خشکی گلو دارم با صدای سوت توی گوشم که کم وزیاد میشه اما قط نشده این سه ماه،وهمش خودمو شکممو سفت میگیرم حالت جم شدن،اوایل کرونا بود که داروی هیدروکسی کلروکین،لووفلوکساسین و فلوبایویر بهم دادن مشکوک به کرونا بودن که نبود وقتی مصرف میکردم پوست تمام بدنم درد میگرفت بعداز مصرف این دارو ها علائمم ظاهر شد چندین بارم دکتر رفتم خوب نشدم میشه نظر شمارو بدونم ممنون میشم

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      سلام توصیه می شود برای بررسی سوابق و معاینه بالینی و احتمالا انجام آزمایش و تست عملکرد ریه به پزشک فوق تخصص آسم و آلرژی مراجعه نمایید با آرزوی تندرستی برای شما

  7. Avatar مریم گفت:

    سلام
    فرزند من ۱۳ سالشه و در وزن ۳۵ کیلوگرمه
    خیلی لاغره و همه دوستاش مسخرش میکنند
    به آرد گندم حساسیت داره و دائم درحال برنج خورده
    یعنی اصلا نون و چیزهایی که با آرد گندم و جو … درست شده نمیتونه بخوره و سریع به کهیر زدن و … میکنه
    برنج هم چاق کنندست ولی پسرم با این هم چاق نمیشه!
    بنظرتون چ کار کنم آقای عصاره زادگان؟

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام خدمتتان عرض شود اگر حساسیت به گندم توسط فوق تخصص آسم و آلرژی و توسط آزمایش و معاینه بالینی اثبات شده است و علت لاغری فقط مربوط به تغذیه می باشد! و علل دیگر لاغری بررسی شده است! بنابراین در این حالت توصیه می شود برای برنامه غذایی به متخصص تغذیه مراجعه نمایید با آرزوی تندرستی برای شما و کودک گرامی تان

  8. Avatar مانا گفت:

    سلام
    من مبتلا به تیروئید هاشیموتو تشخیص داده شدم و همزمان احساس التهاب شدیدی توی گلو دارم که با وجودیکه سه هفته است دارم قرص میخورم التهاب برطرف نشده. به نظرتون ممکنه به گندم حساسیت داشته باشم. مشکلات گوارشی و شوره سر هم دارم که توی نت خوندم ظاهرا به هم مربوطند.

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام با توجه به بیماری که دارید باید برای بررسی این عارضه به پزشک معالج خود مراجعه نمایید. بدون معاینه بالینی و بررسی سوابق پزشکی، اظهار نظر امکان پذیر نیست! با آرزوی تندرستی برای شما

  9. Avatar شادی گفت:

    سلام
    من به شدت کهیر میزنم و ازمایش خون دادم tpo م حدود ۴۰۰ بود. این یعنی من خود ایمنی دارم ؟ ممکنه بیماری سلیاک باشه ؟

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام اگر منظور آزمایش Anti-TPO می باشد ارتباطی با بیماری سلیاک ندارد. باید به یک متخصص روماتولوزی مراجعه نمایید.

  10. Avatar H.o گفت:

    سلام وقتتون بخیر. من پارسال بعد از مدتی استفاده از سمنوی خانگی دچار بروز جوش های چرکی بزرگ روی بدنم شدم.این جوش ها اول قرمز و ملتهب هستند و به مرور بزرگتر و چرکی تر و تبدیل به دمل های بزرگ میشن که تنها با استفاده از پماد روغن سیاه چرک ها رفع میشدن.این جوشها بسیار دردناک و بزرگ هستند.اولین بار روی انگشت دستم و بعد از اون ناحیه کشاله ران و پشت نشیمنگاه بوجود اومدن.همراه با این جوش ها احساس داغی و ضعف کلی بدن یا گاهی گلو درد برای من بوجود میاد.بعد از قطع مصرف سمنو الان بعد ۷ ماه دوباره جوش پدیدار شده.
    من گرمیجات زیادی استفاده نکردم فقط یک ماه اخیر سویق گندم چندباری به همراه شیر استفاده کردم.
    لطفا راهنمایی کنید چه کنم.دکتر تشخیصی نداد. ممکنه این مشکل، آلرژی به فراورده ها و خانواده گندم باشه؟؟؟؟

    • دکتر محمد علی عصاره زادگان دکتر محمد علی عصاره زادگان گفت:

      با اهدای سلام اظهار نظر بدون معاینه بالینی و انجام آزمایشات بسیار مشکل است. علائمی که ذکر کردید می تواند علل مختلفی داشته باشد توصیه می شود به فوق تخصص آسم و آلرژی و یا متخصص عفونی مراجعه نمایید تا با انجام آزمایش بتوان عامل عوارض بیان شده را تشخیص داد. با ارزوی تندرستی برای شما

  11. Avatar معصومه گفت:

    سلام من آزمایش ژنتیک دادم سلیاک منفی شد و نون بدون گلوتن مصرف میکردم بخاطر نون ها آزمایش منفی شده؟ و بهم گفتن گلیادینت بالاس باید نون بدون گلوتن رو مصرف کنی وزنمم کمه گلوتن ربطی به لاغری داره؟

    • شبکه جامع آلرژی شبکه جامع آلرژی گفت:

      سلام ضمن تشکر از توجه شما خدمتتان عرض شود در قسمت “دیدگاه” هر مطلب در سایت شبکه جامع آلرژی به پرسش های مرتبط با متن نوشتار مربوطه پاسخ داده می شود و نظرات و پیشنهادات شما برای بهبود کیفی مطلب دریافت می گردد. اما در مورد سئوالی که پرشیده اید در صورت عدم مشورت با متخصص تغذیه ممکن است پرهیز و رژیم غذایی نامناسب باعث بره خوردن متابولیسم بدن شما و در نتیجه لاغری شود. بنابراین توصیه می شود با متخصص تغذیه مشاوره نمایید و برنامه غذایی دریافت کنید.

  12. Avatar میترا شهبازی گفت:

    سلام وقت بخیر
    ممنون بابت اطلاعات جامعتون
    بنده ۴۳ سالمه .۱۰ سال پیش ارترید روماتویید داشتم.بعد از درمان خاموش شد و امسال مهرماه مبتلا به کرونای گوراشی شدم و متاسفانه بعد از اون تا الان که اسفند هست هنوز اسهال داشتم و با مراجعه های مکرر که داروی معده مصرف میکردم دکتر آزمایش نوشت و معلوم شد حساسیت گندم هست هنوز گیجم نمیدونم تا کی میمونه و چقدر طول میکشه ؟

    • شبکه جامع آلرژی شبکه جامع آلرژی گفت:

      سلام در صورت تایید حساسیت به گندم توسط متخصص گوارش و یا فوق تخصص آسم و آلرژی باید همراه با مصرف دارو از رژیم غذایی خاص استفاده نمایید که حتما توصیه های لازم را پزشک معالج بیان داشته است. مشاور با متخصص تغذیه نیز برای تعیین رژیم غذایی بسیار مفید است. با آرزوی تندرستی برای شما

  13. Avatar بیتا گفت:

    سلام. من قبلا آلرژی خفیف فصلی داشتم که با خوردن یک بار در هفته لوراتادین کامل خوب بودم تا اینکه ده سال پیش تو فصل بهار جوانه گندم خوردم و از اون به بعد آلرژی من از بهمن تا آخر خرداد وحشتناک شدید شده و با هیچ قرص و دارویی خوب نمیشه! آیا ممکنه به خاطر اون جوانه گندم که خوردم مدل الرژیم عوض شده؟ حتی بعد از قطع کردنش؟

    • شبکه جامع آلرژی شبکه جامع آلرژی گفت:

      سلام ضمن تشکر از توجه شما خدمتتان عرض شود در قسمت “دیدگاه” هر مطلب در سایت شبکه جامع آلرژی به پرسش های مرتبط با متن نوشتار (در صورت نامفهوم بودن متن) پاسخ داده می شود و نظرات و پیشنهادات شما برای بهبود کیفی مطلب دریافت می گردد. بنابراین هدف از بخش دیدگاه، تشخیص و درمان بیماری نیست! اما در خصوص سئوال شما بعید است علت تشدید آلرژی فصلی شما جوانه گندم باشد. اما یکی از علت های اصلی تشدید آلرژی فصلی عدم پیشگیری فرد برای تماس و تنفس با عامل حساسیت زا بوده و دیگر عدم مصرف مناسب نوع و یا مقدار دارو است. توصیه می شود نوشتار ذیل را بدقت مطالعه کنید.
      توصیه برای زمانی که فکر می کنید حساسیت یا آلرژی دارید

  14. Avatar موسوی گفت:

    سلام
    پسرم ۱۷ ماهشه.تست پوستی داده و به گندم آلرژی داره،دکترش گفت آرد کینوا رو جایگزین گندم کنم،ولی چون خیلی تلخه،پسرم اصلا رغبت به خوردنش نداره.سوالم اینه که می‌تونم آرد از گندم بدون گلوتن استفاده کنم؟ مشکلی نداره؟

    • شبکه جامع آلرژی شبکه جامع آلرژی گفت:

      سلام ضمن تشکر از توجه شما خدمتتان عرض شود در قسمت “دیدگاه” هر مطلب در سایت شبکه جامع آلرژی به پرسش های مرتبط با متن نوشتار (در صورت نامفهوم بودن متن) پاسخ داده می شود و نظرات و پیشنهادات شما برای بهبود کیفی مطلب دریافت می گردد. بنابراین هدف از بخش دیدگاه، تشخیص و درمان بیماری نیست! اما در خصوص سئوال شما با توجه به اینکه حساسیت و واکنش به گندم در مقابل مواد مختلفی در دانه گندم می باشد بنابراین پزشک معالج با آگاهی از سابقه بیمار و نتایج آزمایشات بدست آمده می تواند تشخیص دهد آیا فرزند شما می تواند از آرد گندم بدون گلوتن استفاده نماید یا خیر! چرا که ممکن است فرد علاوه بر گلوتن به مواد دیگری در گندم هم حساسیت داشته باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *